JARI SOKKA

Valokuvaaja Jari Sokka - AK-Taulucenter

Olen lahtelainen luonto- ja maisemavalokuvaaja. Aloitin valokuvausharrastuksen 2000-luvun alkupuolella ja kuvaamiseni oli alkuaikoina hyvin satunnaista. Vuodesta 2014 lähtien aloitin kehittämään valokuvaamistani aktiivisesti opiskelemalla valokuvausta kaikista mahdollisista lähteistä, mitä käteeni sain. Suhtaudun tällä hetkellä valokuvaamisen intohimoisesti ja pyrin jatkuvasti kehittämään taitojani. Pidän luonnossa liikkumisesta ja olen suuntautunut hyvin pitkälti taltioimaan kokemuksiani ja tunnelmiani luonnosta. Pyrin vangitsemaan luonnon rauhallisuuden ja ne kauniit maisemat, joita oikean hetken valo maalaa. Pidän erityisesti auringonnousun ja –laskun hetkistä sekä sumuisista syysmaisemista.

Eläimet ovat myös lähellä sydäntäni ja kuva-arkistostani löytyy kuvia niin lemmikeistä kuin karhuista ja susista. Pikkulinnut ja oravat ovat myös aina kuvauksellisia. Myös eläinten kuvaamisessa pyrin ainutlaatuisuuteen sekä hyödyntämään tunnelmallista valoa.

Olen kuvannut aina digi-ajan tuotteilla ja tällä hetkellä käytössäni on Canon 5D Mark IV täysikennoinen kamera. Kiinnitän huomiota erityisesti kuvien korkeaan tekniseen laatuun. Pyrin kuvankäsittelyssäni saavuttamaan sen tunnelman, jonka koin kuvaushetkellä. Haen värien tasapainoisuutta ja harmoniaa.

Jari Sokka

Kuvaajat, Lahti

Joitakin esimerkkejä tuotteistamme Jari Sokan kuvilla